Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2011

Σφυροκοπά τους αντικαθεστωτικούς ο Καντάφι

Στη Βεγγάζη, το προπύργιο των αντικαθεστωτικών στην ανατολική Λιβύη, κατευθύνεται ο στρατός του Μουαμάρ Καντάφι καλώντας τους εξεγερμένους να παραδώσουν τα όπλα τους. Η πόλη Ατζαμπίγια, το τελευταίο «εμπόδιο» στην προέλαση προς τη Βεγγάζη, φέρεται να πέφτει στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων που εξαπέλυσαν την πρώτη χερσαία επίθεση μετά από σφοδρούς βομβαρδισμούς. Πυρά πυροβολικού και στην Μιζουράτα, ανατολικά της Τρίπολης, με πληροφορίες για πέντε νεκρούς. «Όλα θα έχουν τελειώσει σε 48 ώρες» λέει ο γιος του Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ. Διχασμένη παραμένει η Δύση ως προς το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης.

Ο στρατός καλεί τους εξεγερμένους στη Βεγγάζη να παραδώσουν τα όπλα τους, καθώς οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Λίβυο συνταγματάρχη πλησιάζουν πιο κοντά στο προπύργιο των αντικαθεστωτικών. Η κατάσταση στη Βεγγάζη είναι τεταμένη και είναι όλο και πιο αγωνιώδεις οι φωνές των αντικαθεστωτικών προς τη Δύση για την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού.

Η συνέχεια εδώ

Η Λιβύη χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί

Τη στιγμή που οι κυβερνητικές δυνάμεις σφυροκοπούν τους αντικαθεστωτικούς προελαύνοντας προς τη Βεγγάζη, ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ, υποστηρίζει ότι η Τρίπολη χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί το 2007.

«Έχουμε όλα τα στοιχεία και είμαστε έτοιμοι να αποκαλύψουμε τα πάντα» λέει ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ χαρακτηρίζοντας τον Γάλλο πρόεδρο «κλόουν».

Διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Σαΐφ αλ-Ισλάμ η Γαλλία, η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την περασμένη εβδομάδα τη λιβυκή αντιπολίτευση ως νόμιμη αρχή της Λιβύης. «Το διαψεύδουμε, προφανώς» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου των Ηλυσίων στο δικτυακό τόπο του Monde.

Οι δηλώσεις του Σαΐφ αλ-Ισλάμ έγιναν στο εδρεύων στη Γαλλία τηλεοπτικό δίκτυο Euronews TV, λίγες ημέρες αφότου το καθεστώς Καντάφι είχε προαναγγείλει πως θα αποκαλύψει ένα «μεγάλο μυστικό» που θα επιφέρει την πτώση του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: