Τρίτη, Μαρτίου 29, 2011

Οχυρώνει τη Σύρτη ο Καντάφι

Το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι οχυρώνει τη Σύρτη και επιτίθεται στους εξεγερμένους με καταιγισμό πυρών αναγκάζοντάς τους να οπισθοχωρήσουν προς την πόλη Μπιν Τζαουάντ. Η στρατιωτική επιχείρηση των συμμαχικών δυνάμεων περνά και επισήμως την Τετάρτη υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, διευκρινίζοντας ότι ο ρόλος των ΗΠΑ θα είναι στο εξής υποστηρικτικός.

«Σώσαμε αμέτρητες ζωές από τον τύραννο Καντάφι» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, διαβεβαιώνοντας πως «σταματήσαμε την ολέθρια προέλαση των δυνάμεων» του Λίβυου ηγέτη.

Η συνέχεια στο in.gr

Γουστάρει Αφρικανική Ένωση
Πρόθυμος να δεχθεί οποιονδήποτε συμβιβασμό προταθεί από την Αφρικανική Ένωση για την κρίση στη Λιβύη φέρεται να δηλώνει ο Μουαμάρ Καντάφι σε επιστολή που εστάλη προς τη διεθνή διάσκεψη που πραγματοποιείται την Τρίτη στο Λονδίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Blooomberg. Στην επιστολή προς τις διεθνείς δυνάμεις το λιβυκό καθεστώς ζητά να μπει τέλος στη «βάρβαρη επίθεση».

Σαράντα χώρες και διεθνείς οργανισμοί μετέχουν στη διάσκεψη, την πρώτη σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

Η συνέχεια στο in.gr

Και διεθνής διάσκεψη

Διεθνής διάσκεψη σήμερα, Τρίτη, στο Λονδίνο, για τις εξελίξεις των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη. Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από 35 χώρες του πλανήτη. Σε ρόλο οικοδεσπότη ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Μεταξύ των προσκεκλημένων, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Νοτιοκορεάτης, Μπαν Γκι – Μουν, καθώς και ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Ζαν Πινγκ.

Η συνέχεια εδώ

Ο Λάζαρος, ο Χριστός και ο Χαμίς Καντάφι

«Εφτάψυχος» ή παραπληροφόρηση;
Ό,τι και να ισχύει, το θέμα είναι ότι ο Χαμίς Καντάφι, ένας εκ των υιών του Λίβυου ηγέτη, που φερόταν νεκρός, μπορεί τελικά να είναι ζωντανός.


Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης, μετέδωσε το πρωί της Τρίτης στιγμιότυπα, που τα παρουσίασε ως υλικό ζωντανής κάλυψης, που παρουσίαζαν τον Χαμίς Καντάφι, να συναντά οπαδούς του πατέρα του έξω από τη σκηνή του στην Τρίπολη.

Ο Λίβυος τηλε-παρουσιαστής υποστήριξε ότι οι εικόνες, διαψεύδουν τις αναφορές αραβικών τηλεοπτικών δικτύων αλλά και ιστοσελίδων, ότι ο γιος του Καντάφι και ηγέτης στρατιωτικής ειδικής μονάδας, σκοτώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 του μήνα, είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ο Χαμίς έχασε τη ζωή του όταν πιλότος που αυτομόλησε, έριξε το αεροσκάφος του επάνω στο συγκρότημα των εγκαταστάσεων του πατέρα Καντάφι στην Τρίπολη.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: