Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2011

Επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη


Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα ξεκινήσουν «σύντομα», «εντός ολίγων ωρών» και οι Γάλλοι θα συμμετάσχουν σε αυτές, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Φρανσουά Μπαρουέν.

«Τα πλήγματα θα αρχίσουν σύντομα. Εντός ολίγων ωρών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL χωρίς να διευκρινίσει ακριβώς με ποιόν τρόπο, εναντίον ποιών στόχων και υπό ποιά μορφή θα διεξαχθούν οι επιχειρήσεις.

Αυτή η επέμβαση δεν αποτελεί «κατοχή του λιβυκού εδάφους», αλλά «μία επιχείρηση στρατιωτικού χαρακτήρα για να προστατευθεί ο λιβυκός λαός και να του επιτραπεί να φθάσει στην ελευθερία και για να ανατραπεί το καθεστώς Καντάφι», είπε.

Η συνέχεια εδώ

Οι δυνάμεις του Καντάφι βομβαρδίζουν τη Μισράτα

Οι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν την πόλη Μισράτα (200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης), ανακοίνωσε εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών.

«Εκατοντάδες βόμβες κάθε είδους πέφτουν στην πόλη από χθες (Πέμπτη) το βράδυ», διευκρίνισε ο ίδιος εκπρόσωπος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Συνεχίζονται οι ρίψεις οβίδων στην πόλη», τόνισε, προσθέτοντας πως δεν γνωρίζει τον αριθμό των θυμάτων.

Χθες, οι πληροφορίες για την κατάσταση στην πόλη αυτή ήταν αντικρουόμενες: το καθεστώς Καντάφι ισχυριζόταν πως οι δυνάμεις του την είχαν καταλάβει, ενώ εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης διέψευσε τις πληροφορίες αυτές.

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: