Τρίτη, Μαρτίου 29, 2011

Απομακρύνθηκαν από τη Σύρτη οι αντάρτες

Την οπισθοχώρηση των ανταρτών προς την πόλη Μπιν Τζαουάντ προκάλεσε η σημερινή αντεπίθεση των δυνάμεων του Καντάφι έξω από τη Σύρτη.

Οι αντικαθεστωτικοί περιμένουν τη συνδρομή των συμμαχικών δυνάμεων για να προχωρήσουν, όμως οι αεροπορικές επιδρομές στην ανατολική Λιβύη έχουν σταματήσει το τελευταίο 24ωρο.

Οι δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη ενισχύουν τις θέσεις τους στην πόλη της Σύρτης. όπως δήλωσε ο Αντιναύαρχος Μπιλ Γκόρτνεϊ, διοικητής του Μικτού Στρατιωτικού Σώματος του Πενταγώνου, ο οποίος αποκάλυψε ότι το καθεστώς τοποθετεί φυλάκια ελέγχου και μετακινεί άρματα μάχης σε όλη την πόλη.

Παρόμοια σχέδια άμυνας εφαρμόζονται και σε άλλα κρίσιμα μέτωπα, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις, όπως η πόλη-κλειδί Μιζουράτα, επεσήμανε ο κορυφαίος Αμερικανός αξιωματικός.

Η συνέχεια στα Νέα

Έτοιμη να εξοπλίσει τους εξεγερμένους η Γαλλία

Οι επιθέσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη θα συνεχιστούν μέχρι ο Μουαμάρ Καντάφι να συμμορφωθεί με τα αιτήματα του ΟΗΕ, δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον στη διεθνή διάσκεψη στο Λονδίνο. Οι διπλωμάτες των χωρών που συμμετείχαν αποφάσισαν να σκεφτούν το ενδεχόμενο περισσότερων κυρώσεων κατά του καθεστώτος Καντάφι. «Δεν συζητήσαμε το ενδεχόμενο του εξοπλισμού των εξεγερμένων» λέει ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, την ώρα που η Γαλλία δηλώνει έτοιμη να εξοπλίσει τους αντάρτες. Ειδικούς απεσταλμένους στέλνουν Γαλλία και ΗΠΑ στη Βεγγάζη για επαφές με τους αντικαθεστωτικούς.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χαγκ, δήλωσε ότι οι διπλωμάτες που συμμετείχαν στη διάσκεψη αποφάσισαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής περισσότερων κυρώσεων «σε πρόσωπα και οντότητες που σχετίζονται με το καθεστώς», λέγοντας ότι αυτό θα αποτελούσε ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» στον Καντάφι ότι δεν μπορεί να επιτίθεται σε πολίτες και να μένει ατιμώρητος.

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: