Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2011

Επιδρομές στη Μιζουράτα και εκρήξεις στην Τρίπολη

Σε εξέλιξη η επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας» στη Λιβύη με τις δυτικές δυνάμεις να εξαπολύουν κατά πληροφορίες αεροπορικές επιθέσεις κατά δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι στη Μιζουράτα, όπου μαίνονται το τελευταίο 24ωρο σφοδρές μάχες με τους αντικαθεστωτικούς και η πόλη βυθίζεται σε ανθρωπιστική κρίση. Αντιαεροπορικά πυρά ακούγονταν για τέταρτη συνεχή νύχτα στο κέντρο της Τρίπολης. Βομβαρδίζεται από δυνάμεις του Καντάφι η πόλη Ζιντάν.

Το Εθνικό Συμβούλιο των Αντικαθεστωτικών ορίζει τον μεταρρυθμιστή Μαχμούντ Τζαμπρίλ επικεφαλής μεταβατικής κυβέρνησης, ενώ την ίδια στιγμή ο Μουαμάρ Καντάφι «καλεί όλους τους ισλαμικούς στρατούς να τον ακολουθήσουν», λέγοντας «θα επικρατήσουμε»...

Κάτοικος της πόλης Μιζουράτα της δυτικής Λιβύης δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ότι τα αεροσκάφη των δυτικών δυνάμεων πραγματοποίησαν δύο επιθέσεις στη Μιζουράτα και έκτοτε οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι δεν βάλλουν κατά των αντικαθεστωτικών.

Η συνέχεια εδώ

Τρίπολη

Εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην Τρίπολη, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CΝΝ. Δεν έγινε σαφές πού σημειώθηκαν οι εκρήξεις στη λιβυκή πρωτεύουσα, σύμφωνα με το CΝΝ που πρόσθεσε ότι δεν υπήρξαν αντιαεροπορικά πυρά. Οι δυνάμεις του συνασπισμού βομβάρδισαν την Τρίπολη με πυραύλους Κρουζ τις τελευταίες νύχτες.

Λίγο μετά η λιβυκή τηλεόραση παρουσίασε τον Μουάμαρ Καντάφι να μιλά σε οπαδούς του από ένα από τα κτίρια της κατοικίας του στο Μπαμπ ελ-Αζιζίγια στην Τρίπολη, που επλήγη την Κυριακή από πύραυλο.

Ο Καντάφι δήλωσε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη για τη μάχη είτε αυτή είναι μακρά είτε σύντομη. Θα νικήσουμε σε αυτή τη μάχη», είπε πριν τονίσει ότι «οι μάζες είναι ισχυρότερες από τα αντιαεροπορικά πυρά».

Η συνέχεια εδώ

Τα γεγονότα όπως εξελίσσονται στην Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: