Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2011

Στα χέρια των δυνάμεων του Καντάφι η Ρας Λανούφ

Οι δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι ανακατέλαβαν το πρωί της Τετάρτης την στρατηγικής σημασίας πόλη της Ρας Λανούφ, αφού βομβάρδισαν θέσεις των αντικαθεστωτικών, αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν προς τα ανατολικά.

«Ο Καντάφι μάς χτύπησε με τεράστιους πυραύλους. Μπήκε στη Ρας Λανούφ» δήλωσε αντικαθεστωτικός στο πρακτορείο Ρόιτερς. «Ήμασταν στη δυτική πλευρά της Ρας Λανούφ και δεχτήκαμε βομβαρδισμούς» δήλωσε ένας ακόμη αντικαθεστωτικός.

Η συνέχεια στο in.gr

Ίσως εξοπλίσουν τους αντάρτες

Εξασθενημένο «βλέπει» πλέον το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος σε συνέντευξή του στο δίκτυο NBC τόνισε ότι στόχος της προσπάθειας των ΗΠΑ και των συμμάχων είναι να εφαρμόσουν σταθερή πίεση στον ηγέτη της Λιβύης, ώστε αυτός τελικά να εγκαταλείψει την εξουσία. Αλλά και ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δώσει το Λονδίνο όπλα στους εξεγερμένους.

Κατά την ένατη ημέρα των συμμαχικών επιχειρήσεων στη χώρα, δύο δυνατές εκρήξεις συγκλόνισαν τα μεσάνυχτα της Τρίτης την περιοχή Πύλη της Αζίζιγια, στην πρωτεύουσα Τρίπολη, ενώ σειρά εκρήξεων είχαν συνταράξει την Τρίπολη και νωρίτερα το βράδυ. Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι προκλήθηκαν από τους βομβαρδισμούς των «επιτιθέμενων αποικιοκρατών, σταυροφόρων».

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: