Τρίτη, Μαρτίου 15, 2011

Προελαύνουν οι δυνάμεις του Καντάφι

Οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι προελαύνουν στη Λιβύη ανακτώντας κατά πληροφορίες τον έλεγχο στην στρατηγικής σημασίας πόλη Ατζαμπίγια, το τελευταίο «εμπόδιο» πριν κινηθούν προς τη Βεγγάζη, τελευταίο προπύργιο των εξεγερμένων. Σφοδρές μάχες μαίνονται για τον έλεγχο της πόλης Μπρέγκα, ενώ στα δυτικά ο στρατός εισήλθε στην πόλη Ζουάρα και βομβαρδίζει τη Μιζουράτα. Στο διπλωματικό πεδίο, η κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της G8 έληξε δίχως συμφωνία σχετικά με την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη.

Ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε πως οι εξεγερμένοι υποχωρούν από την ανατολική πόλη Ατζαμπίγια, η οποία δέχεται το τελευταίο 24ωρο σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι. Ο ανταποκριτής του ειδησεογραφικού πρακτορείου δεν έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες για τον αριθμό των αντικαθεστωτικών που υποχωρούν.

Η Ατζαμπίγια είναι στρατηγικός κόμβος, καθώς είναι το τελευταίο «εμπόδιο» στο δρόμο των δυνάμεων του Καντάφι προς τη Βεγγάζη. Η πόλη βρίσκεται περίπου 160 χιλιόμετρα νοτίως της έδρας των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας. Από τις αεροπορικές επιδρομές φέρεται να έχει χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας αντικαθεστωτικός.

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: