Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2011

Σκληρή μάχη για την Σύρτη

Την ώρα που όλες οι αεροπορικές επιχειρήσεις στη Λιβύη έχουν τεθεί υπό πλήρη ΝΑΤΟϊκό έλεγχο και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, εντείνεται και ο «πόλεμος» της προπαγάνδας. Εκπρόσωποι των ανταρτών ανακοίνωσαν ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας κατέλαβαν τη γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, Σύρτη, ωστόσο, από ανεξάρτητες πηγές δεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο. Αντίθετα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις του Καντάφι ανέκοψαν την προέλαση των ανταρτών στη Σύρτη και πως σημειώνονται μάχες στα περίχωρα της γενέτειρας του συνταγματάρχη.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, εκπρόσωποι των ανταρτών ανακοίνωσαν επίσημα ότι κατέλαβαν τη γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, Σύρτη, ωστόσο από ανεξάρτητες πηγές δεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο.

Η συνέχεια στο in.gr

"Καντάφι, ουστ από δω..."

Η Γαλλία και η Βρετανία κάλεσαν τη Δευτέρα τους υποστηρικτές του Λίβυου ηγέτη να τον εγκαταλείψουν, «πριν να είναι αργά». «Ο Καντάφι πρέπει να φύγει άμεσα» δήλωσαν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μία ημέρα πριν τη διεθνή διάσκεψη στο Λονδίνο για τη Λιβύη. Στη διάσκεψη προσκλήθηκε να συμμετάσχει και η Τουρκία, ενώ θα συμμετάσχει και ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: