Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2011

Εγκατέλειψε τον Καντάφι ο υπουργός Εξωτερικών

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μούσα Κούσα έφυγε μυστικά με ελβετικό αεροσκάφος από αεροδρόμιο της Τυνησίας με προορισμό το Λονδίνο.

Αν και η Λιβύη μίλησε για διπλωματική αποστολή, αποδεικνύεται ότι ο Μ.Κούσα παραιτήθηκε από την κυβέρνηση, διαφωνώντας με τους βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων και αναζήτησε καταφύγιο στη Βρετανία.

Το Λονδίνο δήλωσε αρχικά άγνοια για το γεγονός. Εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου υποστήριξε πως «πρώτη φορά το ακούω», όταν έγινε γνωστή η είδηση της πτήσης.

Η συνέχεια στο in.gr

Undercover Obama

Εξουσιοδότηση στη CIA για παροχή υποστήριξης στους εξεγερμένους στην Λιβύη φέρεται να έχει υπογράψει μυστικά ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Επισήμως, ο Λευκός Οίκος δεν σχολιάζει τις πληροφορίες για τη μυστική εντολή, ενώ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χ.Κλίντον δηλώνει πως ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση για εξοπλισμό των ανταρτών. Το βέβαιο είναι πως πράκτορες της CIA και των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών βρίσκονται εδώ και εβδομάδες στη Λιβύη, δημιουργώντας επαφές με τους αντικαθεστωτικούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε τη διαταγή μέσα στις τελευταίες δύο ή τρεις εβδομάδες.

Την ίδια πληροφορία μετέδωσε και το Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για την τυπική διαδικασία που ακολουθείται για την εξουσιοδότηση μυστικών επιχειρήσεων της CIA. Είναι το αναγκαίο νομικό βήμα, πριν δοθεί η εντολή για την ανάληψη δράσης. Αυτό δεν σημαίνει πως η εντολή θα δοθεί.

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: