Παρασκευή, Απριλίου 01, 2011

Όρους για κατάπαυση του πυρός θέτουν οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί

Ηγετική μορφή της λιβυκής αντιπολίτευσης δηλώνει ότι οι εξεγερμένοι θα αποδεχθούν αίτημα των Ηνωμένων Εθνών για κατάπαυση του πυρός εάν ο Μουαμάρ Καντάφι αποσύρει τις δυνάμεις του από όλες τις πόλεις και επιτρέψει τη διεξαγωγή ειρηνικών διαδηλώσεων. Ο όρος των αντικαθεστωτικών για την εκεχειρία είναι η απόσυρση των κανταφικών δυνάμεων, τόνισε ο Μουσταφά Αμπντούλ-Τζαλίλ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Βεγγάζη.

Την ίδια ώρα το καθεστώς βομβαρδίζει τη Μιζουράτα, ενώ κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες επτά πολίτες σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν σε συμμαχικούς βομβαρδισμούς κοντά στην πόλη Μπρέγκα.

Εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν εξαπολύσει σφοδρούς βομβαρδισμούς με όλμους και πυρά πυροβολικού στην ελεγχόμενη από τους εξεγερμένους δυτική πόλη Μιζουράτα.

Η συνέχεια στο in.gr

Στο Λονδίνο "τσιράκι" του υιού Καντάφι

Αυξάνονται καθημερινά οι πληροφορίες για επαφές Λίβυων συνεργατών του Μουαμάρ Καντάφι με Βρετανούς κυβερνητικούς αξιωματούχος, καθώς εκτιμάται πως το καθεστώς επιχειρεί να διαμορφώσει τη στρατηγική εξόδου του από τη χώρα.

Την ίδια ώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ότι οι επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων έχουν καταστρέψει το ένα τέταρτο της στρατιωτικής δύναμης του καθεστώτος, ενώ Κίνα και Γερμανία ζητούν από κοινού τον τερματισμό των επιχειρήσεων και την εξεύρεση μη στρατιωτικής λύσης στην κρίση.

Σύμφωνα με τον Guardian, στο Λονδίνο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες o Μοχάμεντ Ισμαΐλ, ένας από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του καθεστώτος και στενός συνεργάτης του γιου του Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ. Πηγές της βρετανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν την πληροφορία.

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: