Σάββατο, Απριλίου 02, 2011

Νέες επιθέσεις κατά κυβερνητικών στόχων στη Λιβύη

Οι δυνάμεις των συμμάχων, που έχουν αναλάβει να εφαρμόσουν το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη Λιβύη, βομβάρδισαν στρατιωτικούς στόχους τη νύχτα της Παρασκευής στις πόλεις Κχόμς και Αρουτζεμπάν, σύμφωνα με όσα ανέφερε στρατιωτικός αξιωματούχος του καθεστώτος Καντάφι, στη λιβυκή κρατική τηλεόραση. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι οι δυνάμεις των δυτικών, χτύπησαν εκτός από στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις.

« Πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις βομβαρδίστηκαν η πόλη Κχομς και η Αρουτζεμπάν, από τους σταυροφόρους αποικιοκράτες εισβολείς «, δήλωσε συγκεκριμένα με γραπτή ανακοίνωση σε έκτακτο τηλεοπτικό δελτίο, ο στρατιωτικός αξιωματούχος της Λιβύης.

Η πόλη Κχομς βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, ενώ η Αρουτζεμπάν 190 χιλιόμετρα νότιο-δυτικά της Λιβυκής πρωτεύουσας.

Η συνέχεια στην Καθημερινή

Συνεχίζονται οι μάχες

Παρά τη «χειρουργική» ακρίβεια των συμμαχικών βομβαρδισμών, τουλάχιστον 17 άνθρωποι -άμαχος πληθυσμός και αντάρτες- έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στα περίχωρα της Μπρέγκα, όπου σκοτώθηκαν δέκα αντικαθεστωτικοί.

Ανταποκριτής του Reuters είδε τουλάχιστον τέσσερα καμένα αυτοκίνητα, ανάμεσα τους και ένα ασθενοφόρο, στην άκρη του δρόμου κοντά στην ανατολική είσοδο της πόλης.

«Μερικοί από τους πιστούς στον Καντάφι, πέρασαν ανάμεσα στους αντάρτες και εξαπέλυσαν αντιαεροπορικά πυρά» δήλωσε ένας από τους αντικαθεστωτικούς και πρόσθεσε: «Μετά από αυτό οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις τους βομβάρδισαν».

Η συνέχεια εδώ

Απορρίπτει την κατάπαυση του πυρός ο Καντάφι

Το καθεστώς Καντάφι απέρριψε πρόταση που έκανε ηγετική μορφή της λιβυκής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την οποία οι εξεγερμένοι θα αποδεχθούν αίτημα των Ηνωμένων Εθνών για κατάπαυση του πυρός εάν ο Μουαμάρ Καντάφι αποσύρει τις δυνάμεις του από όλες τις πόλεις και επιτρέψει τη διεξαγωγή ειρηνικών διαδηλώσεων. Ο όρος των αντικαθεστωτικών για την εκεχειρία είναι η απόσυρση των κανταφικών δυνάμεων, τόνισε ο Μουσταφά Αμπντούλ-Τζαλίλ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Βεγγάζη.

Την ίδια ώρα το καθεστώς βομβαρδίζει τη Μιζουράτα, ενώ κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες επτά πολίτες σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν σε συμμαχικούς βομβαρδισμούς κοντά στην πόλη Μπρέγκα.

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: