Σάββατο, Απριλίου 16, 2011

Βόμβες διασποράς ο Καντάφι;

Για χρήση βομβών διασποράς, οι οποίες έχουν απαγορευτεί σε πάνω από 100 χώρες, κατηγορούνται οι δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.

Συγκεκριμένα, το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλε την Παρασκευή ότι οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του Καντάφι χρησιμοποίησαν βόμβες διασποράς σε κατοικημένες περιοχές στην Μιζουράτα, «θέτοντας σε πολύ σοβαρό κίνδυνο τους αμάχους».

Η Τρίπολη, ωστόσο, διαψεύδει τον ισχυρισμό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

«Τους προκαλώ να το αποδείξουν» δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μούσα Ιμπραχίμ στους δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, από την πλευρά της, ανακοίνωσε πως δεν έχει ενημερωθεί περί της χρήσεως βομβών διασποράς από τις δυνάμεις του Καντάφι κατά των εξεγερμένων, αλλά τόνισε πως «δεν εκπλήσσεται για ό,τι μπορούν να κάνουν ο συνταγματάρχης Καντάφι και οι δυνάμεις του».

Η συνέχεια στο in.gr

Και νέα επίθεση στη Μισράτα

Για χρήση βομβών διασποράς, οι οποίες έχουν απαγορευτεί σε περισσότερες από 100 χώρες, κατηγορεί τις δυνάμεις του Καντάφι το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως ανακοίνωσε, η χρήση των βομβών έγινε σε κατοικημένες περιοχές της πόλης Μισράτα, θέτοντας σε πολύ σοβαρό κίνδυνο τους αμάχους.

Το Σάββατο πάνω από 100 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στην πόλη από δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη, σύμφωνα με εκπρόσωπο των αντικαθεστωτικών.

"Επιτέθηκαν με ρουκέτες Grad κατά βιομηχανικής περιοχής σήμερα το πρωί. Τουλάχιστον εκατό ρουκέτες εκτοξεύτηκαν», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο Αμπντελμπασέτ Αμπού Μζερέικ, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. 


Από το Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια: