Κυριακή, Απριλίου 03, 2011

Μια ανάλυση για την Αίγυπτο


Η κατάσταση στην Αίγυπτο είναι χαοτική. Σχεδόν δύο μήνες μετά τις λαϊκές διαμαρτυρίες στους δρόμους που ενέπνευσαν την δημοκρατική επανάσταση, η μεταβατική κυβέρνηση του στρατού πρότεινε - ναι, καλά μαντέψατε - έναν νόμο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις.

Αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή οι πάντες διαδηλώνουν, ακόμη και οι αστυνομικοί. Επιπλέον, οι μεγαλύτεροι χαμένοι από την επανάσταση είναι οι βίαιες εξτρεμιστικές οργανώσεις των ισλαμιστών που χάνουν επειδή τα πιο μετριοπαθή μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας μπαίνουν στο σύστημα.

Μετά από το τρίτο ταξίδι μου στο Κάιρο, αφότου άρχισαν οι διαμαρτυρίες, να τι προβλέπω ότι θα ακολουθήσει:

- Η μετά - επαναστατική Αίγυπτος θα μοιάζει πολύ με την προεπαναστατική Αίγυπτο, αλλά θα είναι λιγότερο καταπιεστική και με πιο ισχυρή την κοινωνία των πολιτών.

Η συνέχεια στο Βήμα

Στο μεταξύ...

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αιγύπτου διέψευσε με ένα ανακοινωθέν του, σήμερα, τα μεταδοθέντα από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ότι «ο τέως πρόεδρος της Αιγύπτου εγκατέλειψε την Αίγυπτο, γιά να μεταβεί στη Γερμανία».

Ο Μουμπάρακ αφότου εγκατέλειψε την προεδρία της Αιγύπτου, την 11η Φεβρουαρίου, διαμένει στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέϊχ, στην Ερυθρά θάλασσα. Για όλη την οικογένεια Μουμπάρακ, ισχύει η απαγόρευση από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο.

Από την Καθημερινή



Δεν υπάρχουν σχόλια: