Παρασκευή, Απριλίου 15, 2011

Τελεσίγραφο στον Καντάφι από Ομπάμα, Σαρκοζί και Κάμερον

Την απόφαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ να συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη έως ότου σταματήσουν οι επιθέσεις αμάχων, «επισφραγίζουν» με κοινό τους άρθρο οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και της Βρετανίας. Οι Μπαράκ Ομπάμα, Νικολά Σαρκοζί και Ντέιβιντ Κάμερον ξεκαθαρίζουν μέσω του Τύπου ότι οι επιχειρήσεις της Συμμαχίας θα διαρκέσουν για όσο διάστημα παραμένει στην εξουσία ο Μουαμάρ Καντάφι.

Σε μία σπάνια κίνηση, οι τρεις ηγέτες υπογράφουν κοινό άρθρο που δημοσιεύεται στην Washington Post, τη Figaro και τους Times του Λονδίνου.

«Δεν τίθεται θέμα ανατροπής του Καντάφι διά της βίας. Αλλά είναι αδύνατον να φανταστεί κανείς ότι η Λιβύη έχει μέλλον με τον Καντάφι... Είναι αδιανόητο κάποιος που θέλησε να σφαγιάσει τον λαό του να διαδραματίσει οποιονδήποτε ρόλο στη μελλοντική λιβυκή κυβέρνηση» σημειώνουν.

Αναφέρουν, ακόμα, ότι οι κάτοικοι στη Μιζουράτα και την Ατζνταμπίγια εξακολουθούν «να υποφέρουν στα χέρια του Καντάφι».

Η συνέχεια στο in.gr

Η κόρη του Καντάφι στο πλευρό του μπαμπά

Η κόρη του Μουάμαρ Καντάφι, Αϊσά, δήλωσε ότι το να ζητείται από τον πατέρα της να εγκαταλείψει την εξουσία, όπως επιμένει η διεθνής κοινότητα, είναι «μια προσβολή προς όλους του Λίβυους».

«Το να μιλούν για την αποχώρηση του Καντάφι αποτελεί μια ταπείνωση για όλους τους Λίβυους», τόνισε η ίδια από την κατοικία του πατέρα της στην Τρίπολη, ενώπιον εκατοντάδων νεαρών υποστηρικτών του καθεστώτος.

«Θέλετε να σκοτώσετε τον πατέρα μου με την πρόφαση ότι προστατεύετε τους αμάχους. Ποιοί είναι αυτοί οι άμαχοι; Είναι εκείνοι που διαθέτουν αυτόματα όπλα, χειροβομβίδες και RPG;», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στους ένοπλους αντικαθεστωτικούς που μάχονται τις κυβερνητικές δυνάμεις εδώ και περίπου δύο μήνες.

Η συνέχεια στο Σκάι

...Ενώ η Αλ Κάιντα λέει τα δικά της

Σε εξέγερση κατά του Μουάμαρ Καντάφι και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη καλεί τους μουσουλμάνους ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, το «νούμερο 2» στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, σε βίντεο που προφανώς είχε μαγνητοσκοπηθεί πριν από τη στρατιωτική επέμβαση του συνασπισμού στη χώρα αυτή.

Η παραγωγή του βίντεο, το οποίο διαρκεί μια ώρα και εννέα λεπτά, έγινε από την εταιρία παραγωγής της Αλ Κάιντα ας Σάχαμπ, αρμόδια για την επικοινωνία του τρομοκρατικού δικτύου, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού κέντρου παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Η συνέχεια στο Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια: