Δευτέρα, Απριλίου 04, 2011

"Μπορούμε και χωρίς τον μπαμπά" λένε οι γιοι του Καντάφι

Τη μετάβαση της χώρας σε ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό καθεστώς φέρονται να προτείνουν δύο από τους γιους του Μουαμάρ Καντάφι, προκειμένου να τερματιστεί η κρίση στη χώρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επικαλούνται Λίβυους αξιωματούχους, της μετάβασης θα ηγηθεί ο γιος του συνταγματάρχη Καντάφι, ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ Ελ Καντάφι. Την ίδια ώρα, περί τους 250 τραυματίες παρέλαβε από τη Μιζουράτα το τουρκικό νοσοκομειακό πλοίο «Ankara», ενώ άλλοι 100 αναμένεται να επιβιβαστούν στη Βεγγάζη.

Βάσει του δημοσιεύματος, η πρόταση αυτή προωθείται από τον Σαΐφ και τον Σααντί, οι οποίοι «θέλουν να προχωρήσουν για να αλλάξουν τη χώρα, χωρίς τον πατέρα τους».

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ο Λίβυος ηγέτης προσυπογράφει την πρόταση. Όμως ένας εκ των συνεργατών των γιων του υποστηρίζει ότι ο Μουαμάρ Καντάφι συμφωνεί.

Η συνέχεια στο in.gr

Οι βρετανοί στη Βεγγάζη

Διπλωματική αντιπροσωπεία απέστειλε η βρετανική κυβέρνηση στη Βεγγάζη, προπύργιο των Λίβυων εξεγερμένων, προκειμένου να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ηγεσία των αντικαθεστωτικών και να ενημερώνει το Λονδίνο για τις εξελίξεις. Το καθεστώς Καντάφι βρίσκεται ταυτόχρονα σε έναν έμμεσο διάλογο με τη Δύση κομίζοντας μέσω αξιωματούχων του μηνύματα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες -περιλαμβανομένης της Αθήνας-, ενώ επί του εδάφους διεξάγονται σφοδρές μάχες για τον έλεγχο του πετρελαϊκού λιμανιού της Μπρέγκα.

Η Δύση ποντάρει στις αυτομολήσεις υψηλόβαθμων συνεργατών του Μουαμάρ Καντάφι και την Κυριακή προστέθηκε στη λίστα το όνομα του Αλι Τρίκι, ο οποίος παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ως σύμβουλος του συνταγματάρχη Καντάφι.

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: