Τετάρτη, Απριλίου 20, 2011

Πολιτικοί ελιγμοί από το καθεστώς Καντάφι εν μέσω ΝΑΤΟϊκών επιδρομών

Τηλεπικοινωνιακές υποδομές και σταθμούς αναμετάδοσης σήματος ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών φέρεται να βομβάρδισαν μαχητικά του ΝΑΤΟ σε πολλές πόλεις, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λιβύης. Την ίδια στιγμή το καθεστώς επιδίδεται σε πολιτικούς ελιγμούς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εάν οι επιδρομές τερματιστούν θα μπορούσαν να διενεργηθούν εκλογές εντός εξαμήνου για το μέλλον του Μουαμάρ Καντάφι. Στρατιωτικούς συμβούλους στέλνουν Γαλλία και Βρετανία στη Λιβύη, καθώς καθίσταται ορατό το πολιτικό και στρατιωτικό αδιέξοδο...

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Libiya μετέδωσε την Τετάρτη ότι «τηλεπικοινωνιακές υποδομές και σταθμοί [αναμετάδοσης του σήματος] ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών σε πολλές λιβυκές πόλεις έγιναν στόχος βομβαρδισμών από τα μαχητικά αεροσκάφη των σταυροφόρων αποικιοκρατών επιτιθέμενων». Δεν αναφέρθηκε πότε εξαπολύθηκαν οι επιδρομές.

Δυτικοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι τα βομβαρδιστικά του NATO στοχοποιούν και πλήττουν μόνο στρατιωτικούς στόχους, όπως ορίζει η εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και την προστασία των Λίβυων αμάχων από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι.

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: