Τρίτη, Απριλίου 05, 2011

Καντάφι, με το έτσι θέλω

«Ναι» σε πολιτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, αλλά υπό την καθοδήγηση του Μουαμάρ Καντάφι, λέει το καθεστώς της Λιβύης, υποστηρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωLinkση η χώρα μπορεί να έχει την τύχη του Ιράκ, του Αφγανιστάν ή της Σομαλίας. Την ίδια ώρα, τα σενάρια διαδοχής φουντώνουν και πηγή προσκείμενη στο καθεστώς υποστηρίζει ότι ο υπηρεσιακός ΥΠΕΞ επισκέπτεται χώρες της Δύσης -μεταξύ αυτών και η Ελλάδα- για να βολιδοσκοπήσει κατά πόσο μπορεί να γίνει δεκτή η ανάληψη της εξουσίας από τον Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι. Σε πωλήσεις αερίου και πετρελαίου προσανατολίζονται οι αντικαθεστωτικοί για την ενίσχυση του αγώνα τους.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραΐμ, «μπορούμε να έχουμε οποιοδήποτε τύπο πολιτικού συστήματος, οποιεσδήποτε αλλαγές -Σύνταγμα, εκλογές, οτιδήποτε- αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνουν υπό την καθοδήγηση του ηγέτη μας. Αυτή είναι η πεποίθησή μας».

Η συνέχεια στο in.gr

"Τι έγινε στο Λόκερμπι ρε Μούσα;"

Την πρόθεσή τους να ανακρίνουν «μέσα στις επόμενες ημέρες» τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης Μούσα Κούσα ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές της Σκοτίας, που ερευνούν την υπόθεση της βομβιστικής ενέργειας στο αεροσκάφος της Pan American, το οποίο εξερράγη επάνω από το Λόκερμπι.

Οι αρχές των ΗΠΑ και της Σκοτίας επιθυμούν να υποβάλουν ερωτήσεις στον Κούσα -ο οποίος αυτομόλησε και κατέφυγε στη Βρετανία την περασμένη εβδομάδα- για την βομβιστική επίθεση στην πτήση 103 της Pan Am το 1988, αλλά και για άλλα εγκλήματα, τα οποία ενδέχεται να διέπραξε ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι.

Βρετανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο Κούσα, πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, θα προσφέρει πολύτιμες στρατιωτικές και διπλωματικές πληροφορίες για την κυβέρνηση Καντάφι και ότι το παράδειγμά του να αυτομολήσει θα ακολουθήσουν κι άλλοι σύμμαχοι του Λίβυου ηγέτη.

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: