Πέμπτη, Απριλίου 21, 2011

Περισσότερη πίεση στον Καντάφι θέλει η δύση

Στην ανάγκη να εντείνουν τις οικονομικές, διπλωματικές και στρατιωτικές πιέσεις κατά του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, συμφώνησαν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τη συζήτηση που είχαν την Τετάρτη για την κρίση στη Λιβύη. Την ίδια ώρα, το καθεστώς κατηγορεί το ΝΑΤΟ ότι ευθύνεται για το θάνατο αμάχων στην Τρίπολη, ενώ το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ζητά από τη συμμαχία «ουσιαστικά χτυπήματα» κατά των δυνάμεων του Καντάφι.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι δύο ηγέτες έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να εφαρμοστεί πλήρως το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που απαιτεί από την κυβέρνηση της Λιβύης να σταματήσει τις επιθέσεις κατά του λαού της.

Η συνέχεια στο in.gr

Εφτά συν δύο νεκροί

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 18 τραυματίστηκαν από επιδρομή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο προάστιο της πρωτεύουσας της Λιβύης Τρίπολης, Χαλάτ αλ-Φαριάν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

«Οι αποικιοκράτες σταυροφόροι επιδρομείς», όπως τους αποκαλεί στην αναφορά του το κυβερνητικό κανάλι, «εκτόξευσαν τέσσερις πυραύλους κατά της συνοικίας, μετατρέποντας σε ερείπια επτά κατοικίες», ισχυρίστηκε το αλ-Τζαμαχιρίγια. Η είδηση πάντως δεν έχει διασταυρωθεί από ανεξάρτητο μέσο, η άλλη πηγή.

Η συνέχεια στο Σκάι

Δύο φωτογράφοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών στη Μιζουράτα της Λιβύης. Οι άτυχοι φωτογράφοι ήταν ο υποψήφιος για Όσκαρ Βρετανός Τιμ Χέδερινγκτον και ο Ελληνοαμερικανός υποψήφιος για Πούλιτζερ Κρις Χόνδρος.

Βρίσκονταν σε κεντρικό δρόμο της πόλης όταν εξαρράγη χειρομβομβίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από μάρτυρα όπως τις μεταφέρουν οι New York Times, ο Χόνδρος, που εργάζεται για το φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο Getty, υπέστη βαρύ εγκεφαλικό τραύμα και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: