Σάββατο, Απριλίου 02, 2011

Μικρή αναβολή για τις εκλογές στη Νιγηρία

Η Νιγηρία ανέβαλε για τη Δευτέρα τις βουλευτικές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για αυτό το Σάββατο λόγω της έλλειψης σε εκλογικό υλικό που παρουσιάστηκε σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ωστόσο, σε ορισμένα τμήματα είχαν ήδη προσέλθει οι ψηφοφόροι και ήταν έτοιμοι να ασκήσουν το δικαίωμα τους πριν ανακοινωθεί η αναβολή.

«Η απόφαση που λάβαμε είναι πραγματικά σοβαρή, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας των εκλογών 2011», δήλωσε ο Αταχίρου Τζέγκα, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής.

Συνολικά 74 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να προσέλθουν τη Δευτέρα για την εκλογή των μελών του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στην πρώτη αναμέτρηση του εκλογικού μαραθώνιου του Απριλίου.

Την επόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί οι προεδρικές εκλογές και μία εβδομάδα αργότερα και οι περιφερειακές εκλογές.

Δεν έχουν λείψει πάντως και τα περιστατικά προεκλογικής βίας καθώς, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ταραχές. Σημειώνεται ακόμη ότι οι προεδρικές εκλογές του 2003 και του 2007 είχαν σκιαστεί από καταγγελίες για βία, νοθεία και εκφοβισμό των ψηφοφόρων.

Από το in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: