Κυριακή, Απριλίου 03, 2011

Υπό «πολιορκία» οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις


«Υπάρχει επιβεβαιωμένα ένας νεκρός από την επίθεση, ενώ δεν γνωρίζουμε ακόμα τον αριθμό των τραυματιών. Τα αθενοφόρα καταφθάνουν συνεχώς μεταφέροντας πληγωμένους», ανέφερε ο κάτοικος της Μιζουράτα, ο οποίος μιλούσε τηλεφωνικά από το κτήριο που χρησιμοποιείται τώρα, ως αυτοσχέδιο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, γιατρός που είχε πει ότι το όνομά του είναι Ραμαντάν, μιλώντας επίσης τηλεφωνικά με δημοσιογράφο του πρακτορείου Ρόιτερ, είχε δηλώσει ότι κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, τουλάχιστον 160 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην πόλη που τελεί υπό πολιορκία από τα στρατεύματα του καθεστώτος Καντάφι.

Η συνέχεια στην Καθημερινή

Εκπαιδεύουν τους αντικαθεστωτικούς οι ΗΠΑ

Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ και της Αιγύπτου, εκπαιδεύουν και συμβουλεύουν τους αντάρτες στη Λιβύη, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, το Σάββατο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο που έχει την έδρα του στο Κατάρ, ένας αντάρτης που αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του, εκπαιδεύτηκε μαζί με συντρόφους του σε παράνομες εγκαταστάσεις στην ανατολική Λιβύη, όπου από την αρχή της εξέγερσης κυριαρχούν οι αντικαθεστωτικοί.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι επαναστάτες παρέλαβαν ένα φορτίο με πυραύλους Κατιούσα, με καράβι, μέσω Αιγύπτου και πως Αμερικανοί και Αιγύπτιοι στρατιωτικοί των ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών, έφθασαν στη Λιβύη για να τους εκπαιδεύσουν στις τεχνικές χρήσης των νέων πυραύλων.

Η συνέχεια στην Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: