Τρίτη, Απριλίου 12, 2011

Η Δημοκρατία στην Αίγυπτο και άλλα ανέκδοτα

 

Η ποινή τριετούς φυλάκισης που επιβλήθηκε από αιγυπτιακό στρατοδικείο σε μπλόγκερ που επέκρινε το στρατό υποδηλώνει ότι η στρατιωτική ηγεσία της χώρας χαράσσει κόκκινες γραμμές στην ελευθερία της έκφρασης, καταγγέλλει η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch).

Στην πρώτη δίκη μπλόγκερ στη μετά-Μουμπάρακ εποχή, το στρατοδικείο έκρινε ότι ο 25χρονος Μάικελ Ναμπίλ χρησιμοποίησε «απρεπή γλώσσα» και δυσφήμησε τον αιγυπτιακό στρατό μέσω των κειμένων του blog του (http:www.maikelnabil.com).

Η έκκλησή του για την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας θεωρήθηκε ότι είναι πιθανόν να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αιγυπτιακή νεολαία.

Η συνέχεια εδώ

Πρώην συνεργάτης του Μουμπάρακ για πρόεδρος του Αραβικού Συνδέσμου

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητα του διπλωμάτη καριέρας Μουσταφά Αλ Φίκι, πρώην συνεργάτη του έκπτωτου προέδρου της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ, για τη θέση του γενικού γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου σε αντικατάσταση του νυν επικεφαλής, επίσης Αιγύπτιου Αμρ Μούσα.

«Ο διπλωμάτης καριέρας Αλ Φίκι είναι ο πλέον κατάλληλος υποψήφιος για τη θέση αυτή την εξαιρετικά ευαίσθητη στιγμή στην ιστορία του Αραβικού Συνδέσμου» ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Νάμπιλ Αλ Αράμπι.


Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: