Τρίτη, Απριλίου 19, 2011

Νέες ΝΑΤΟϊκές επιδρομές σε Τρίπολη και Σύρτη

Νέες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησαν οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις το πρωί της Τρίτης στην Τρίπολη και τη Σύρτη, σύμφωνα με κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Λιβύης. Απελπιστική η κατάσταση στη Μιζουράτα, ανθρωπιστικό διάδρομο για τη μεταφορά τροφίμων άνοιξε ο ΟΗΕ.

Το Αλ Τζαμαρίγια έκανε λόγο για επιδρομές σε Σύρτη και Τρίπολη, ενώ πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ βομβάρδισε στόχους στην περιοχή αλ-Χάμπρα στην πόλη Αλ-Αζιζίγια, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Την ίδια ώρα, ο Άξελ Πονιατόφσκι, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας, δήλωσε ότι είναι ανάγκη να αναπτυχθούν χερσαίες ειδικές δυνάμεις στη Λιβύη προς ενίσχυση των αεροπορικών βομβαρδισμών, τονίζοντας ότι εάν δεν μπουν δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, η επιχείρηση θα βαλτώσει.

Η συνέχεια στο in.gr

Κατηγορίες για τη δολοφονία αμάχων

Ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, στη Λιβύη κατηγόρησε –μιλώντας σε καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο- τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι, ότι κρύβονται σε νοσοκομεία και πυροβολούν εναντίον των πολιτών από τις στέγες των τζαμιών, στην πόλη της Μιζουράτα, που παραμένει υπό τον έλεγχο των ανταρτών, παρά τις λυσσαλέες επιθέσεις του στρατού της Λιβύης.

Η Μιζουράτα η τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας, τελεί εδώ και επτά εβδομάδες υπό ασφυκτικό κλοιό από τις δυνάμεις του Καντάφι.

Κατά τη διάρκεια αυτής της πολιορκίας εκατοντάδες έχουν χάσει τη ζωή τους από τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς αλλά και τις μάχες, ενώ όσοι καταφέρνουν να εγκαταλείψουν την πόλη περιγράφουν τραγικές συνθήκες διαβίωσης, που έχουν οδηγήσει σε κατάσταση απελπισίας τους εγκλωβισμένους αμάχους.

Η συνέχεια στο Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια: