Τρίτη, Απριλίου 26, 2011

"Είμαι αθώος" λέει ο ΥΠΕΣ του Μουμπάρακ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στάθηκε ο Χαμπίμπ ελ-Άντλι, υπουργός Εσωτερικών του Χόσνι Μουμπάρακ, μαζί με έξι στελέχη του επιτελείου του, που δικάζονται ως υπεύθυνοι για τις δολοφονίες άοπλων διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της αιγυπτιακής εξέγερσης.

Ο ελ-Άντλι δήλωσε αθώος την Τρίτη, όταν ξεκίνησε η δίκη υπό ισχυρότατη αστυνομική προστασία και ενώ γύρω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες συγγενείς νεκρών διαδηλωτών. Η δίκη διακόπηκε για το τέλος του Μαΐου.

Η συνέχεια στο in.gr

...Ενώ κρατείται στο νοσοκομείο το αφεντικό του

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε τη Γενική Εισαγγελία ότι η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, που κρατείται σε νοσοκομείο του Σαρμ Ελ Σέιχ, δεν του επιτρέπει να μεταφερθεί σε άλλο χώρο.

Ο κ. Μουμπάρακ πάσχει από σοβαρή καρδιακή νόσο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσει ανακοπή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πάντως, ένας ειδικός γιατρός που έχει συνεργασία με τη Γενική Εισαγγελία ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του Μουμπάρακ είναι σταθερή και ότι κάλλιστα μπορεί να μεταφερθεί, γεγονός που οδήγησε τον επικεφαλής της Γενικής Εισαγγελίας Άμπντελ Μαγκουίντ Μαχμούντ να ζητήσει να γίνουν προετοιμασίες για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών Τόρα όπου ήδη κρατούνται και οι δύο γιοι του.

Η Γενική Εισαγγελία διέταξε την Κυριακή τη μεταφορά του Μουμπάρακ σε στρατιωτικό νοσοκομείο, αναμένοντας την τελική μεταφορά του στο νοσοκομείο της φυλακής Τόρα του Καΐρου που είναι καλά εξοπλισμένη για να δεχτεί έναν σοβαρά νοσούντα ασθενή.

Από το Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια: