Τρίτη, Απριλίου 12, 2011

Εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Λιβύη έφτασαν στη Μάλτα

Πλεούμενο με περισσότερους από 110 πρόσφυγες που έφυγαν για να γλιτώσουν από τις μάχες στη Λιβύη έφτασε σήμερα το πρωί στη Μάλτα, μεταφέροντας επίσης το πτώμα μιας γυναίκας που πέθανε στη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ ένα άλλο πλεούμενο που μετέφερε 250 Αφρικανούς έφτασε στη Σικελία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Στη Βαλέτα, οι αρχές της Μάλτας ανακοίνωσαν ότι παρείχαν βοήθεια με δύο από τα σκάφη περιπολίας της ακτοφυλακής σε μικρό πλεούμενο που βρισκόταν σχεδόν στα μέσα της διαδρομής μεταξύ της Μάλτας και της νήσου Λαμπεντούζα στην Ιταλία. Το ξύλινο μικρό πλεούμενο, μήκους περίπου 15 μέτρων, εντοπίστηκε χθες το βράδυ από ιταλικό αλιευτικό, την ώρα που οι μετανάστες έκαιγαν ρούχα για να δημιουργήσουν καπνό και να γίνουν ορατοί.
Στην ομάδα των 116 μεταναστών, κυρίως από το Τσαντ και τη Σομαλία, περιλαμβάνονται 18 γυναίκες και 4 παιδιά.

Η συνέχεια εδώ

Και η Τουρκία παρουσιάζει ειρηνευτικό σχέδιο

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα λάβει μέρος αύριο Τετάρτη στην πρώτη σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, για να παρουσιάσει ένα ειρηνευτικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την Τουρκία, έγινε γνωστό από τουρκική διπλωματική πηγή.
Ο κ. Νταβούτογλου θα εξηγήσει στους μετέχοντες στην Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη τον «οδικό χάρτη» που παρουσιάστηκε την τελευταία εβδομάδα για επίλυση του ζητήματος της Λιβύης, ανέφερε η ίδια διπλωματική πηγή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Η συνέχεια στην Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: