Τετάρτη, Απριλίου 27, 2011

Νέοι βομβαρδισμοί από τις δυνάμεις του Καντάφι στη Μιζουράτα

Τις επιθέσεις με όλμους εναντίον στο δυτικό τμήμα της Μιζουράτα άρχισαν ξανά οι δυνάμεις του Καντάφι το απόγευμα της Τετάρτης. Νωρίτερα οι αντικαθεστωτικοί είχαν καταφέρει να προστατεύσουν το λιμάνι της πόλης, με τη βοήθεια και των επιδρομών των ΝΑΤΟϊκών αεροσκαφών.

Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον Καντάφι «επιτέθηκαν στην περιοχή Αμπού Ρουία, στα δυτικά της Μιζουράτα προχωρώντας σε ισχυρούς βομβαρδισμούς» ανέφερε στο Reuters εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών.

Νωρίτερα, οι κυβερνητικές επιθέσεις είχαν επικεντρωθεί σε σημεία γύρω από το λιμάνι της πόλης, τη μοναδική πύλη ανεφοδιασμού των αντικαθεστωτικών καθώς η Μιζουράτα παραμένει αποκλεισμένη στα ανατολικά, στα νότια και τα δυτικά.

Η συνέχεια στο in.gr

Ενωμένη Λιβύη χωρίς Καντάφι θέλουν οι φυλές

Τη βούλησή τους να οικοδομήσουν μια «ενωμένη Λιβύη», «μόλις ο δικτάτορας (σ.σ: ο Μουάμαρ Καντάφι) φύγει», εκφράζουν οι αρχηγοί ή αντιπρόσωποι από 61 λιβυκές φυλές σε δήλωσή τους η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στο Παρίσι από το Γάλλο συγγραφέα Μπερνάρ-Ανρί Λεβί, υποστηρικτή της λιβυκής εξέγερσης.

«Απέναντι στις απειλές που ασκούν πίεση στην ενότητα της χώρας μας, απέναντι στους ελιγμούς και την προπαγάνδα του δικτάτορα και της οικογένειάς του, δηλώνουμε επισήμως το εξής. Τίποτε δεν θα καταφέρει να μας διχάσει. Συμμεριζόμαστε το ίδιο ιδανικό μιας Λιβύης ελεύθερης, δημοκρατικής και ενωμένης», αναφέρεται στο κείμενο, που συντάχθηκε στις 12 Απριλίου στη Βεγγάζη, προμαχώνα της εξέγερσης στην ανατολική Λιβύη. 


Η συνέχεια στο Σκάι


Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξετάζει ο ΟΗΕ

Ομάδα αξιωματούχων του ΟΗΕ φτάνει στην Τρίπολη, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα για πιθανές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λιβύη από την έναρξη της διαμάχης τον Φεβρουάριο.

Την έρευνα ανέθεσε στην ομάδα, η οποία αποτελείται από τρία άτομα, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, μετά την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στη Λιβύη.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για εξαφανίσεις, βασανισμούς και θανάτους διαδηλωτών, ενώ στα τέλη Φεβρουαρίου η επίτροπος του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι, δήλωσε ότι αυτά που συμβαίνουν στη Λιβύη «μπορεί να αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: