Τρίτη, Απριλίου 05, 2011

Κατελήφθη η προεδρική κατοικία στην Ακτή Ελεφαντοστού

Την προεδρική κατοικία του τέως προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού, Λοράν Γκμπαγκμπό, στο Αμπιτζάν φαίνεται πως κατέλαβαν οι δυνάμεις του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου, Αλασάν Ουαταρά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Ουαταρά, Πατρίκ Ασί, δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό εάν ο Λοράν Γκμπαγκμπό βρισκόταν στο κτίριο, τη στιγμή της κατάληψής του από τα στρατεύματα του Ουαταρά.

Πυρά βαρέων όπλων ακούστηκαν νωρίτερα στην περιοχή γύρω από την προεδρική κατοικία.

Το βράδυ της Δευτέρας ελικόπτερα του ΟΗΕ είχαν εκτοξεύσει πυραύλους κατά της κατοικίας που βρισκόταν οχυρωμένος ο Γκμπαγκμπό.

Η συνέχεια στο in.gr

Διαπραγματεύσεις για την παράδοση του Γκμπαγκμπό

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπαγκμπό βρίσκεται από χθες «σε διαπραγματεύσεις για την παράδοσή του», δήλωσε σήμερα στο Radio France International ο Αλί Κουλιμπαλί, διορισμένος από τον Αλασάν Ουαταρά πρεσβευτής της χώρας στο Παρίσι.

«Θεωρώ ότι ο Λοράν Γκμπαγκμπό βρίσκεται εν ζωή. Μαθαίνω ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την παράδοσή του», δήλωσε ο διπλωμάτης, πρώην σύμβουλος του Αλασάν Ουαταρά, του εκλεγμένου προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού που έχει αναγνωρισθεί από τη διεθνή κοινότητα.

«Το Αμπιτζάν έχει γίνει εστία φημολογίας και δεν θέλω να συμμετάσχω στην παραπληροφόρηση. Αυτό που μαθαίνω είναι ότι από χθες επιδιώκει διαπραγματεύσεις. Δεν είναι πολύ αργά», είπε προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει μέσω ποιού διαύλου διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, ούτε εάν συμμετέχει μεσολαβητής σε αυτές.

Η συνέχεια στην Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: