Σάββατο, Απριλίου 02, 2011

Δε συμφωνούν για εκεχειρία στη Λιβύη

Με κινητικότητα στο διπλωματικό παρασκήνιο αλλά και με αμείωτες μάχες επί του εδάφους συνεχίζεται η εμφύλια σύγκρουση στη Λιβύη. Το καθεστώς, που φαίνεται ότι βρίσκεται σε ένα έμμεσο διάλογο με τη Δύση, αρνήθηκε την κατάπαυση που πρότειναν οι αντικαθεστωτικοί οι οποίοι με τη σειρά τους φαίνεται ότι δεν μπορούν να κάμψουν εύκολα τις κυβερνητικές δυνάμεις.Link
Η απόρριψη από την Τρίπολη της πρότασης για υπό όρους κατάπαυση του πυρός που έκαναν οι εξεγερμένοι αποδεικνύει ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι «δεν θέλει την ειρήνη», δήλωσε εκπρόσωπος των εξεγερμένων από τη Βεγγάζη. «Θέλει να προκαλέσει στο λιβυκό λαό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κακό προτού αποχωρήσει από την εξουσία», υπογράμμισε σχετικά ο Μουστάφα Γεριάνι.

Το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης ζήτησε για την κατάπαυση του πυρός ελευθερία λόγου για τους Λίβυους που ζουν στα δυτικά της χώρας (είναι οι περιοχές που ελέγχονται από το στρατό) και κυρίως απόσυρση των δυνάμεων του Καντάφι από τις πόλεις που ελέγχουν. Οι προτάσεις απορρίφθηκαν από την Τρίπολη.

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: