Παρασκευή, Απριλίου 08, 2011

Εγκαταλείπουν την Ατζνταμπίγια οι αντικαθεστωτικοί


Ομάδες Λίβυων εξεγερμένων και άμαχων πολιτών εγκαταλείπουν την Ατζνταμπίγια, μετά την επίθεση που δέχτηκαν τεθωρακισμένα οχήματά τους, από αεροπλάνα που εικάζεται πως ήταν του NATO, η οποία επέτρεψε στις δυνάμεις του καθεστώτος να προελάσουν.

Οικογένειες στιβαγμένες σε αυτοκίνητα και φορτηγά κατευθύνονται μαζί με στρατιωτικά οχήματα των αντικαθεστωτικών προς την άτυπη πρωτεύουσά τους, Βεγγάζη.

Η κρατική τηλεόραση ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον Μουαμάρ Καντάφι έχουν εισέλθει στην Ατζνταμπίγια, με τους κάτοικους από τη μεριά τους να υποστηρίζουν ότι δεν έχουν δει «κανταφικούς».

Η υποχώρηση ξεκίνησε αμέσως μετά την αεροπορική επιδρομή που πιθανότατα έγινε από τους συμμάχους, η οποία έπληξε «κατά λάθος» τανκ των ανταρτών κοντά στην Μπρέγκα, που βρίσκεται 80 χμ δυτικά της Ατζνταμπίγια. Αρκετοί αντάρτες παρέμειναν στην πόλη μαζί με γιατρούς στο νοσοκομείο, την ώρα που αυτό εκκενωνόταν από τους τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν προληπτικά στη Βεγγάζη, ανακοίνωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Ματζμπαλί Γιουνίς.

Η συνέχεια στον Πολίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: