Πέμπτη, Απριλίου 07, 2011

Μουαμάρ καλεί Μπαράκ

Ένα μήνυμα στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα έστειλε την Τετάρτη ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, έπειτα από την απόφαση των ΗΠΑ να αποσύρουν τα μαχητικά αεροπλάνα τους που συμμετείχαν στη διεθνή εκστρατεία στη Λιβύη, μετέδωσε το επίσημο λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων Jana. Το περιεχόμενο του μηνύματος δεν έχει γίνει γνωστό.

«Ο αδελφός ηγέτης της επανάστασης (ο Μουαμάρ Καντάφι) έστειλε σήμερα μήνυμα στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον επιθετικό αποικιοκρατικό σταυροφορικό συνασπισμό εναντίον της Λιβύης» μετέδωσε το πρακτορείο χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του μηνύματος.

Η συνέχεια στο in.gr

...Ενώ η Χίλαρι ονειρεύεται εκεχειρία

Την τήρηση της εκεχειρίας και την απομάκρυνση του από τη χώρα, αφού νωρίτερα αποσύρει τις δυνάμεις του από τις πόλεις που έχει καταλάβει με τη βία, ζήτησε από τον ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Αναφερόμενη στην επιστολή του Μ.Καντάφι προς τον Μπαράκ Ομπάμα, η υπουργός τόνισε ότι ο κ.Καντάφι «γνωρίζει τι πρέπει να κάνει».

Προσδιόρισε στη συνέχεια ότι ο Λίβυος ηγέτης να τηρήσει την κατάπαυση του πυρός που ζητά και το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας και να αποσύρει τα στρατεύματά του από όσες πόλεις είχαν καταλάβει. «Πρέπει να παρθεί μία απόφαση για την αποχώρηση του από την εξουσία και για την αποχώρησή του από τη Λιβύη», υπογράμμισε.

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: