Δευτέρα, Απριλίου 11, 2011

Συνέλαβαν τον αδελφό του Μπεν Άλι στην Τυνησία

Οι αρχές ασφαλείας της Τυνησίας έχουν συλλάβει τον αδερφό του έκπτωτου προέδρου της χώρας Ζιν αλ Αμπιντίν Μπεν Αλι, όπως μετέδωσε χθες Κυριακή το πρακτορείο TAP.

Επικαλούμενο τον τυνήσιο υπουργό Εσωτερικών το TAP μετέδωσε ότι ο Σλαχ Μπεν Άλι συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ στην πόλη Σούσα, νότια της πρωτεύουσας Τύνιδας.

«Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ανακοινώσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Σούσας συνέλαβαν τον Σλαχ Μπεν Αλι, αδερφό του πρώην προέδρου, σε ένα σπίτι στη Σούσα γύρω στις 18:30 σήμερα», μετέδωσε το TAP, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Έπειτα από 23 χρόνια στην εξουσία ο Μπεν Αλι αναγκάστηκε να αποχωρήσει στις 14 Ιανουαρίου μετά το κύμα διαδηλώσεων που σημειώθηκε στη χώρα και κατέφυγε στη Σαουδική Αραβία. Πολλά μέλη της οικογένειάς του καθώς και στενοί του συνεργάτες, αλλά και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας κρατήθηκαν για μικρά χρονικά διαστήματα μετά την αποχώρησή του.

Η μεταβατική κυβέρνηση της Τυνησίας διόρισε νέα κυβέρνηση στις 7 Μαρτίου, ενώ ανακοίνωσε ότι θα παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία 112 ανθρώπων που πρόσκεινται στον Μπεν Αλι εν αναμομή δικαστικών ερευνών.

Από την Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: