Τρίτη, Απριλίου 12, 2011

Του ΝΑΤΟ τα καμώματα, τα βλέπει ο Καντάφι και γελά

Την αποτελεσματικότητα του ρόλου του ΝΑΤΟ ως προς την προστασία των αμάχων της Λιβύης αμφισβητεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ, τονίζοντας ότι η Συμμαχία «δεν κάνει αρκετά» για την εξουδετέρωση των βαρέων όπλων που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι. Για την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών του ΝΑΤΟ κάνει λόγο και ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ουίλιαμ Χέιγκ προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Την ίδια ώρα, η λιβυκή τηλεόραση μεταδίδει ότι ΝΑΤΟϊκή αεροπρική επιδρομή προκάλεσε το θάνατο αμάχων και ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας στην πόλη Κίκλα, νοτίως της πρωτεύουσας Τρίπολη. Δεν δόθηκαν στοιχεία για τον αριθμό των θυμάτων.

Η Αφρικανική Ένωση από την πλευρά της καλεί εκ νέου τους Λίβυους αντικαθεστωτικούς να αποδεχθούν το σχέδιο εκεχειρίας. Οι εξεγερμένοι απέρριψαν τον «οδικό χάρτη» της Αφρικανικής Ένωσης, τονίζοντας ότι προτείνει απλώς μεταρρυθμίσεις σε ένα καθεστώς το οποίο επιθυμούν να τελειώσει.

Η συνέχεια εδώ

...Ενώ η Αφρικανική Ένωση τρώει πόρτα από τους αντικαθεστωτικούς

Οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη απέρριψαν το σχέδιο ειρήνευσης που πρότεινε η Αφρικανική Ένωση, τονίζοντας ότι προτείνει απλώς μεταρρυθμίσεις σε ένα καθεστώς το οποίο επιθυμούν να τελειώσει.

«Η πρωτοβουλία της Αφρικανικής Ένωσης δεν περιλαμβάνει την αποχώρηση του Καντάφι και των γιων του από την πολιτική σκηνή της χώρας και για το λόγο αυτό είναι παρωχημένη», υπογράμμισε ο επικεφαλής του επαναστατικού συμβουλίου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Βεγγάζη.

Όπως υπογράμμισε άλλο μέλος του συμβουλίου, η πρωτοβουλία της Αφρικανικής Ένωσης προτείνει απλώς μεταρρυθμίσεις στο ήδη υπάρχον σύστημα «και για το λόγο αυτό απορρίπτεται. Δεν θα διαπραγματευτούμε το αίμα των μαρτύρων μας».

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: