Τετάρτη, Απριλίου 06, 2011

Σκληρή κριτική στο ΝΑΤΟ από τον στρατηγό των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη

Σκληρή κριτική στο ΝΑΤΟ άσκησε ο στρατιωτικός ηγέτης των ανταρτών στη Λιβύη, στρατηγός Αμντούλ Φατάχ Γιουνίς, κατηγορώντας τη Συμμαχία ότι «κοιτά αμήχανα», ενώ οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι σφυροκοπούν τη Μιζουράτα. Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως σε τερματικό σταθμό εξαγωγής πετρελαίου κοντά στο Τομπρούκ έφτασε το τάνκερ Equator, στο οποίο θα φορτωθούν ένα εκατ. βαρέλια πετρελαίου. Πρόκειται για την πρώτη εξαγωγή πετρελαίου από την πλευρά των αντικαθεστωτικών.

Στη διάρκεια δηλώσεών του από τη Βεγγάζη, ο Γιουνίς -πρώην υπουργός Εσωτερικών του καθεστώτος, ο οποίος αυτομόλησε- υποστήριξε πως αν το ΝΑΤΟ δεν δράσει άμεσα και περιμένει άλλη μία εβδομάδα τότε οι κάτοικοι στη Μιζουράτα θα εξοντωθούν.

Σύμφωνα με το BBC, ο Γιουνίς κατηγόρησε τη Συμμαχία ότι ακολουθεί μία απίστευτα γραφειοκρατική διαδικασία, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ανάληψη δράσης απέναντι στα όσα συμβαίνουν επί εδάφους. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να έχουν ήδη τερματίσει την πολιορκία της Μιζουράτα από τα στρατεύματα του Μουαμάρ Καντάφι.

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: