Τετάρτη, Απριλίου 13, 2011

Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη

Δύο δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν την Τετάρτη στην Τρίπολη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγο πριν τις εκρήξεις ακούστηκαν αεροπλάνα πάνω από την πρωτεύουσα της Λιβύης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης. Αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσαν ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη εναντίον της Μιζουράτα, της Αλ Αζιζίγια και της Σύρτης.

Η αιτία των εκρήξεων στην Τρίπολη δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, όμως πιθανολογείται ότι πρόκειται για αεροπορικούς βομβαρδισμούς μιας και λίγο νωρίτερα μαρτυρίες αναφέρουν ότι άκουσαν αεροσκάφη να πετούν πάνω από την πόλη.

Δεν έχουν καθοριστεί οι στόχοι που επλήγησαν.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Η συνέχεια εδώ

Περισσότερα λεφτά στους εξεγερμένους, αποφάσισαν στη Ντόχα

Η διεθνής διάσκεψη για τη Λιβύη πρότεινε μια αυξημένη οικονομική βοήθεια για την εξέγερση κατά του Καντάφι, αλλά οι δυτικοί σύμμαχοι φάνηκαν διχασμένοι σχετικά με άλλα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν κατά την διάρκεια της διάσκεψης στο Κατάρ.
Η πρώτη σύνοδος της Ομάδας Επαφής άνοιξε στην Ντόχα υπό την κοινή προεδρία της Βρετανίας και του Κατάρ, σχεδόν τέσσερις εβδομάδες μετά την έναρξη, στις 19 Μαρτίου, της πολυεθνικής στρατιωτικής επιχείρησης στο πλαίσιο της εντολής του ΟΗΕ.
Λονδίνο και Παρίσι έκαναν έκκληση για πιο ρωμαλέα δράση της Συμμαχίας, όμως η Ουάσιγκτον υπερασπίστηκε το ρόλο του υπερατλαντικού Οργανισμού που απηύθυνε έκκληση για πολιτική λύση, κυρίως την υλοποίηση μιας κατάπαυσης του πυρός.
Οι αντάρτες, επίσης, κάλεσαν το ΝΑΤΟ να εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές.

Η συνέχεια στην Καθημερινή

Στην Κύπρο ο ΥΠΕΞ της Λιβύης

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Αμπντελατί Ομπέιντι, επισκέπτεται την Τετάρτη την Κύπρο, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού.

«Η επίσκεψη γίνεται με δική του πρωτοβουλία» δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Στέφανος Στεφάνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών έχει ήδη επισκεφθεί την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Μάλτα.

«Πρέπει να ακούσουμε τι έχει να πει» δήλωσε ο κ. Στεφάνου.

Η συνέχεια και περισσότερες ειδήσεις στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: