Πέμπτη, Απριλίου 14, 2011

Αεροπορικές επιδρομές στην Τρίπολη

Συμμαχικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στην Τρίπολη, με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο να κάνει λόγο για νεκρούς αμάχους. Οι επιδρομές ξεκίνησαν λίγη ώρα αφότου το ΝΑΤΟ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Λιβύη, έως ότου τερματιστούν οι επιθέσεις κατά αμάχων. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ αντικαθεστωτικών και δυνάμεων του Καντάφι συνεχίζονται στη Μιζουράτα, με το καθεστώς εκτοξεύει ρουκέτες που πλήττουν αμάχους στην πόλη.

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στην Τρίπολη το απόγευμα της Πέμπτης. «Η Τρίπολη υφίσταται αεροπορικές επιδρομές. Υπάρχουν θάνατοι μεταξύ αμάχων» δήλωσε παρουσιαστής στο κρατικό Al-Libiya.

Ανταποκριτές του πρακτορείου Reuters έκαναν λόγο για τέσσερις εκρήξεις και ανέφεραν ότι είδαν καπνό να υψώνεται από τα νοτιοανατολικά της πόλης. Νωρίτερα, ανταποκριτής του πρακτορείου είχε μεταδώσει η αντιαεροπορική άμυνα των κυβερνητικών δυνάμεων της Λιβύης άνοιξε σήμερα πυρ εναντίον πολεμικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ στην κεντρική Τρίπολη.

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: